La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.642.647
Usuaris Conectats : 9


Maria i Mariona

www.gegantsmataro.cat

Nom: Maria i Mariona
Alçada: 3,35m
Entitat: Lluís Torner
Barri: Eixample - Pati de Can Marchal

Constructor: Lluís Torner

Any: Presentació 15 d'abril de 2006, estrena 23 d'abril de 2006

Unes de les més impressionants obres d’en Lluís Torner, és la Maria i la Mariona, una peça esplèndida, estrenada per la Diada de Sant Jordi de 2006, tot i que la seva presentació oficial, va ser el 15 d’abril del mateix any.

Es tracta d’una immensa figura formada per una mare, la Maria, d’aparença hippie, que porta a coll la seva filleta tota nua, la Mariona.. Degut el seu enorme pes, i a què en Lluís Torner la va fer com a hobbie, pràcticament no es deixa veure pels carrers de Mataró, ja que no compta amb una colla gegantera que se’n pugui fer càrrec.

Pel que fa a la resta d’obres sorgides de les mans de Lluís Torner, el Pallasso és una de les figures més divertides. Va néixer cap a l'any 1986 amb l'afany de fer gaudir tots aquells menuts que se li acostessin,

És un gegantó de gran qualitat artística, la qual queda palesa en la seva cara tan expressiva, imprescindible de tot bon pallasso. Pel que fa al cos, es tracta d'un gegant tipus titella o de pal, revestit amb una roba divertida i molt amena per aquest tipus de personatge.

El gegantó forma part de l'obra privada d'en Lluís, i per això ha sortit en comptadíssimes ocasions, normalment a festes especials o a alguna exposició.

20 anys després de la seva construcció, el motlle va servir per crear una nova figura: en Zig-Zag, de la Colla de la Web dels Gegants de Mataró.

Altres capgrossos de l‘obra privada d’en Lluis Torner són l'Arlequí, el Gran Barrufet i el conegut municipal Persianes; tots ells, al igual que la Maria i Mariona i el gegantó Pallasso, d’una qualitat artística excel·lent.

Malauradament, hem de dir que aquesta geganta tan característica ja no es troba a Mataró. Arran de la sortida que es va fer a l’any 2012 a Steenvorde (juntament amb el Negrito i la Norilca), la Maria i Mariona va captivar tant la població d’allà, que l’Ajuntament d’Steenvorde va comprar la geganta.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

14/07/2014 - II Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró
29/04/2012 - 5ème Ronde Européenne de Géants Portés a Steenvoorde (Flandes)
28/04/2012 - 5ème Ronde Européenne de Géants Portés a Steenvoorde (Flandes) (Cercavila dels Gegants d'Honor)
22/04/2007 - Cercavila a Argentona amb motiu de la Diada de Sant Jordi
23/04/2006 - Diada de Sant Jordi
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat