La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.642.999
Usuaris Conectats : 7


Catalanet

www.gegantsmataro.cat

Nom: Catalanet
Entitat: Escola El Turó
Barri: Cerdanyola

Constructor: Carles Cumalat

Any: Febrer de 1997

Aquest gegantó de l'escola El Turó, era conegut com el Catalanet, i va agafar el relleu del Dimoni, contruït només un any abans.

Va ser construït pel professor de l'escola Carles Cumalat, i es va estrenar per les festes de carnestoltes de l'any 1997.

El gegant, com es pot veure i com indica el seu nom, representa un característic pagès català, amb barretina i faixa. Aquest, en concret és jove, rieller, amb cara de bona persona i de cultura més aviat pobre (això no vol dir que no sigui intel·ligent).

Aquest gegant, al igual que el seu predecessor, el Dimoni, del qual va heretar l'estructura de fusta, no es va veure massa pels carrers de la ciutat. L'escola no tenia colla gegantera i el Catalanet el consideraven més una figura decorativa que no pas un gegant. Un any més tard, amb l'entrada de la famosa testa del Senyor Carretero, el gegantó va perdre la seva estructura de gegant i es va convertir definitivament en un capgrós.

Actualment, hem de dir, que la testa del Catalanet ja no és tal com era, està una mica deteriorada pel temps i lamentablament se li han foradat els ulls, segurament perquè és més últil tenir-los així en la seva vida de capgròs.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

11/07/2022 - Xa Mostra de Gegants i Figures Festives de Mataró
07/02/1997 - Festa de Carnestoltes de l’Escola El Turó
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat