La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.642.594
Usuaris Conectats : 12


El Grill

www.gegantsmataro.cat

Nom: El Grill
Entitat: Esplai l'Olla de Grills
Barri: Mataró Centre

Constructor: Membres de l'esplai

Any: 17 d'abril de 2010

Padrins: El Paler
Padrins: Elisenda

El Grill és el gegant de l’esplai L’Olla de Grills, que és construït pel grup de grans amb motiu del 15è aniversari de l’entitat.

Es tracta d’una figura que ens recorda en tot moment d’on prové: per l’animal que representa, per l’olla que du a la mà dreta i pel típic fulard que porta penjat al coll, igual que que els nens de l’esplai.

La figura s’estrena i es bateja el 17 d’abril de 2010, al carrer de Sant Josep, davant de la parròquia, i els seus padrins són el Paler, de Sant Simó, i l’Elisenda, de la Colla de geganters de Laietània.

L’entitat també té uns gegants fets de cartró que imiten les figures institucionals: la Família Robafaves i els Nans, l’Àliga, la Momerota i la Momeroteta i el Drac i el Dragalió. Són creades pels membres de l’esplai per poder-les treure a la rua de Carnestoltes de l’any 2009. Algunes d’aquestes figures, com en Robafaves i el Drac, també les hem pogut veure pel carrer per la diada de Sant Jordi.

A mitjans del 2019, uns monitors de l’esplai van explicar que aquest gegant feia temps que ja no existia. Resulta que, arran de la rivalitat entre l’Esplai i el Cau, uns membres del cau es van colar a la seu de l’Esplai l’Olla dels Grills i van destrossar el Grill, causant-li tants danys que comporten llençar el gegant a la brossa.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

29/01/2012 - Festa dels Tres Tombs
19/03/2011 - Festa de l'Esplai l'Olla de Grills
30/10/2010 - Festes de Sant Simó
23/04/2010 - Diada de Sant Jordi
17/04/2010 - Presentació del Gegant de l'esplai L'Olla de Grills
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat