La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.259.417
Usuaris Conectats : 5


La Geganteta del Dimoni Brut

www.gegantsmataro.cat

Nom: La Geganteta del Dimoni Brut
Entitat: Grup d'Animació El Dimoni Brut

Constructor: Josep Cardona (Nona)

Any: Estrena 24 de juny de 1982

La Geganteta del Dimoni Brut pertany al ja històric Grup d'Animació El Dimoni Brut, força popular a Mataró a principis dels 80. Juntament amb ella, també hi havia un altre gegantonet, del qual mai se n’ha pogut extreure informació, ni textual ni fotogràfica.

Aquesta parella de gegantons van ser construïts per en Josep Cardona (Nona) i presentats el 24 de juny de 1982 a l'Exposició de Creacions de Josep Cardona (Art/Pista-82).

Al desfer-se el grup d'animació, els Gegants del Dimoni Brut van caure en l'oblit durant molts anys, fins que casualment, cap a l’any 2006, es va poder recuperar la gegantona d’unes dependències del Foment Mataroní, evidentment en força mal estat i sense indumentària. Aquesta corria un alt risc d'acabar malament ja que les reformes del local amenaçaven en buidar-ho i destruir-ho tot.

Per tal de recuperar la històrica figura d'en Nona, va ser traslladada al taller La Closka, on el seu deixeble Sergio Laniado la va restaurar i fins fa uns anys, es podia veure exposada a l’interior de la botiga, juntament amb altres figures i titelles. Ara, la Gegantona del Dimoni Brut la segueix custodiant en Sergio Laniado al seu taller.

Tenim entès que la seva parella encara existeix i la custodia una noia d'aquest històric grup d'animació.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.catAnterior

Galeria

Següent


Darreres sortides en les que ha participat

03/08/1985 - Festa Major de Sant Iscle de Vallalta
24/06/1982 - Exposició de creacions de Josep Cardona a l’Art-Pista/82 (Presentació de les figures del Grup d’animació del Dimoni Brut)
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat