La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.627.677
Usuaris Conectats : 9


Cisco, El Cavaller de la Tau

www.gegantsmataro.cat

Nom: Cisco, El Cavaller de la Tau
Entitat: Escola Sant Josep
Barri: Cerdanyola

Constructor: Miguel Àngel Fuentes

Any: 23 d'abril de 2003

En Cisco, és el gegant guerrer de l'escola de Sant Josep.

El seu nom, Cisco, ve de Sant Francesc d'Assís, fundador de l'ordre dels franciscans l'any 1209, i a la que pertany l'escola Sant Josep.

Aquest gegant el va construir en Miguel Angel Fuentes a un racó ben amagat de l'escola, ja que volia que fos una gran sorpresa tant pels alumnes com pels mestres del centre, cosa que realment va ser quan va sortir per primera vegada al mig del pati del col·legi (a la festa de Sant Jordi de l'any 2003).

Curiosament, hem de dir, que el Sr. Fuentes es va basar en la primera estructura que va fer "La Web dels Gegants de Mataró" per la Norilca (construcció que està publicada en la seva secció i que degut a alguns problemes tècnics ja no és l'estructura actual). Així que, encara que molt indirectament, podríem dir que en Cisco i la Norilca guarden una gran relació, com a mínim, estructural.

El gegant representa un cavaller cristià de la Tau (es pot veure perfectament la seva referència en el gran escut que porta al pit), i com a tal, encara que porti una llarga espasa a la ma, no és la seva arma de lluita. Els cavallers de la Tau lluitaven amb el poder de la creu.

En Cisco, al tractarse d'un símbol religiós, només surt del centre excepcionalment en actes que tinguin a veure amb la congregació de les franciscanes o en actes religiosos en què estigui implicada. Dins el centre surt per les festivitats de Sant Josep i de Sant Jordi.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat