La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.627.662
Usuaris Conectats : 16


Bernardino

www.gegantsmataro.cat

Nom: Bernardino
Entitat: Escola Santa Bernardeta
Barri: L'Escorxador

Constructor: Alumnes i professors de l'antiga escola Santa Bernardeta

Any: 1984

< Veure Bernardino posterior >

Aquest és el primer Bernardino, predecessor de l'actual, el qual podem veure a l'Escola de Les Aigües, juntament amb la seva parella La Cirereta.

Pertanyia, com el seu nom indica, a l'antiga escola Santa Bernardeta, situada al barri de l'Escorxador, just davant de la també desapereguda fàbrica de Can Gassol.

Aparentment d'edat més gran i amb la pell més marcada pels anys, l'antic Bernardí va ser creat, ara fa més de 20 anys, pels mestres i alumnes de la citada escola, dintre l'assignatura de plàstica.

Tot i que no en sabem massa cosa, segurament pel poc temps que va viure (un parell d'anys), podríem dir que tot just creat, va anar cap a Òrrius, on enmig d'una solemna celebració, va ser batejat i apadrinat pels gegants d'aquesta població: en Morro Negre i la Quenza.

Sabem també que tenia més d'un vestit i que, per exemple, per les Festes de Nadal, apareixia per l'escola disfressat amb la típica vestimenta de Pare Noel, tot vermell i amb una llarga barba blanca.

Poc a poc, va anar patint diverses modificacions: vestits, testa, i estructures, fins a tal punt que aquell primer i humil Bernardí, s'ha convertit amb l'aposentat senyor, que juntament amb la seva muller, la Cirereta, participa a les festes de l'escola Les Aigües, i algunes cercaviles de la ciutat.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

30/11/1984 - Bateig i apadrinament del Bernardino
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat