La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.643.053
Usuaris Conectats : 8


Pinotxo

www.gegantsmataro.cat

Nom: Pinotxo
Entitat: Escola GEM
Barri: Molins

Constructor: Dolors Curell i Ita Puig

L’any 2003 seguint la idea de crear 7 o 8 gegantons entorn el Carnestoltes i veient que les temàtiques dels darrers carnestoltes dedicats al Món del Bosc i els contes i a l’Euro, havien tingut molt èxit, les mestres de plàstica de primària Dolors Curell Julià i d’Educació Visual i Plàstica de l’ESO Ita Puig Borràs tingueren la pensada de crear-ne uns dedicats al món de les Joguines.

Fou així com sorgiren el Pinotxo, l´Univers, l´Ós, la Nina, el Pallasso, el Soldadet de Plom, la Caixa de Sorpreses, la Baldufa i el Marcianito.

La desigualtat en quan a escultura es deguda a que els gegantons fets per alumnes de primària (coordinats per la Dolors) eren més senzills que els fets pels alumnes de la ESO (coordinats per la Ita) molt mes elaborats.

Passat el carnaval de 2003 foren destruits a excepció del Pinotxo i l’Ós que encara foren exposats a la primavera en una exposició del Col·lectiu de Centres privats-concertats de Mataró a la Fundació Iluro del carrer Bonaire on es pogueren veure gegants com el Senyor Carretero, el Sol-Ixent, en Ton, en Cisquet i la Maria en construcció.

El GEM aportà els dos gegants esmentats, les testes dels quals pel carnaval de 2004 dedicat a Dalí i el seu món encara formaren part dels decorats i atrezzo que feien lluir el pati de l’escola de forma espectacular i el decoraven com cada any durant aquesta festivitat.

Jordi Miralles Jonch


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat
Darreres sortides en les que ha participat

04/04/2003 - Exposició del Col·lectiu de Centres Concertats i Llars d'Infants de Mataró
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat