La Web dels Gegants de Mataró

La Web dels Gegants de MataróVisitants Totals : 1.112.339
Usuaris Conectats : 6


L'Home

www.gegantsmataro.cat

Nom: L'Home
Parella: La Dona
Entitat: COPP
Barri: Centre

Constructor: Membres de les COPP

Any: 1990

< Veure L'Home posterior >

Aquest personatge d'aspecte tan peculiar, és juntament amb la parella de guàrdies civils, un dels gegants de les Cooperatives mataronines que es va conservar en més ben estat fins bem bé l'any 2005, de fet, és un dels creats més recentment.

Amb una cara una mica primitiva, severa i de fer pocs amics, era conegut simplement amb el nom de l'Home; es va fer l'any 1990 juntament amb la seva parella, la Dona, d'aspecte molt similar i poc femenina (aquesta geganta, posteriorment, va a passar a l'escola Germanes Bertomeu on la van tranformar en un nen anomenat Tomeu).

Com els altres gegants membres de Les Cooperatives de Mataró, no acostumava a sortir gaire, tot i que fa uns anys, (els 80) aquest gegants eren dels més festius de Mataró, quan ells, i els gegants dels esplais, eren els que dominaven la imatge gegantera de la ciutat (amb el permís de la família Robafaves, és clar).

Exposat durant anys a l'edifici de les Cooperatives de Mataró, al ben mig de La Riera, juntament amb alguns dels seus companys. Cap l'any 2005 va caure i es va fer malbé tota l'estructura així com la part posterior de la testa. Tot i així va estar exposat a primera linia de les finestres de l'edifici amb un drap que cubria la part trencada del cap un munt d'anys, donant-li una aparença d'àrab

A finals de l'any 2007 els membres de Bojeria Gegantera de The Oratam Company és van fer carrec dels gegants de les cooperatives i ben aviat es van fixar en aquest històric personatge, el qual li van donar una nova aparença, personalitat i nom: El Monjo.

El Monjo es va estrenar com a tal el 5 de juliol de 2008 a la cercavila de les festes de La Llantia.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.catAnterior

Galeria

Següent


Darreres sortides en les que ha participat

29/06/2002 - Festa de Les Cooperatives de Mataró
30/06/2001 - Festa de Les Cooperatives de Mataró
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat