Avi Jepet

La Web dels Gegants de Mataró

Nom: Avi Jepet
Alçada:
Colla: Centre Geriàtric de Cerdanyola
Població: Mataró (Cerdanyola)
Constructor:
Any: Estrenat el 15 de juny de 2012

El Centre Geriàtric de Cerdanyola té una parella de capgrossos: la Marijilda, construïda l’any 2006, i en Robustiano, un any més tard.

La idea surt d’un dels cuidadors del centre que, ajudat per una de les àvies residents que té molta pràctica amb les manualitats, es proposen de fer un capgròs, la Marijilda. Un cop enllestida, els avis pensen que li cal un company, i així neix, poc després, en Robustiano. El dia 4 d’abril de 2007, en Mossèn Biscúter es presenta a la residència per casar-los.

Actualment, els avis estan engrescats amb un altre projecte: un gegant. Expliquen que, un dia, canviant de canal de televisió sense trobar cap programa que els agradi, acaben mirant per la finestra i es troben que passa, pel carrer del davant, una cercavila de gegants. És aleshores que decideixen proposar als seus cuidadors de construir un gegant. Aquesta figura, que encara no està acabada i que, de moment, es coneix com a Pinotxo, ja compta amb una gran estimació per part dels avis, perquè està inspirada en un d’ells.


© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.catAnterior

Galeria

Següent


Darreres sortides en les que ha participat

10/07/2019 - Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró (Exposició)
15/06/2012 - Presentació de l'Avi Jepet del Centre Geriàtric de Cerdanyola
© LA WEB DELS GEGANTS DE MATARÓ
www.gegantsmataro.cat